Zeita astutettiin kevät-talvesta ja pentujen arvioitu syntymäaika ajoittuisi viikolle 17. Tämä kuvattu 19.4. eli tasan viikkoa ennen pentujen syntymää.

H-hetken lähestymistä oli hyvä seurata sisätiloissa koppiin asennetun kameran kautta.

Sunnuntaina 25.4. iltasella Zeitan levottomuus lisääntyi. Se kuljeskeli ympäriinsä läähätten ja täristen ja kaivoi pesäkoloa hietikkoon.

Seppo valvoi seuraavan yön kopissa ja aamulla klo seitsemän syntyi ensimmäinen pentu ja aika nopealla tahdilla kolme seuraavaakin.

Zeitaa oli käytetty aiemmin ultraäänessä joten tiesimme että sieltä on viideskin pentu tulossa. Aamusella noin 10-11 aikoihin soitettiin eläinlääkärille kuinka kauan viimeistä pentua kärsii odotella ennenkuin hälyyytämme lääkärin paikalle. Meille vastattiin että iltapäivällä kahteen mennessä jos ei mitään ole tapahtunut niin silloin otettava yhteyttä uudelleen. Onneksi yhden kieppeillä alkoi taas tapahtua, viimeiset kaksi pentua syntyi hyvissä voimissa.

Pentujen kehitys on huimaa, tuntuu että ne kasvavat aivan silmissä! Kynnetkin on leikattu jo kahdesti.

Silmät aukenivat reilun puolentoista viikon ikäisinä ja samoihin aikoihin ne alkoivat nousta jo neljälle raajalle. Hännän nousua oli havaittavissa reilun kahden viikon ikäisinä.

Nyt kolmen viikon ikäisinä ne temuavat jo kovasti keskenään. Kävely on vielä horjuvaa mutta silti ne yrittävät ottaa jo muutamia laukka-askelia leikin lomassa. Eilen annettin niille pienet nokareet naudan paistijauhelihaa ja hyvin kelpasi. Luonnettakin löytyy, varsinkin musta uros ja musta narttu ovat kovia murisemaan ja haukahtelemaan.

Tankkauspaikalla on kova tungos kun kuusi nälkäistä pentua kisaavat parhaista paikoista.

Ylhäällä oikealla on pesueen "maitonaama", urospentu jonka toinen naamanpuolisko oli syntyessään aivan valkoinen. Nyt kolmiviikkoisena musta alue on lisääntynyt selvästi.

Musta narttupentu

Valkokaulus narttupentu

Urospentu

Musta uros

Urospentuja

Urospentu